vrijdag 22 augustus 2014

Pilatus-yoga oefeningen

Vrouwtje is weer begonnen met haar rek- en strekoefeningen op de vloer. Als kater-zijnde mag ik daar graag naar kijken. Al snap ik weinig van wat nu toch de reden is van dat rare gedoe.

Het begint al als ze een matje uitrolt. Kijk, matjes zijn voor katten natuurlijk al uitdagingen op zich. Ik bedoel: wie weet wat er zich allemaal onder dat ding bevindt. Misschien zit er wel een muisje onder die zich te goed doet aan kruimeltjes. Of een hele grote Harige Harry die zich heeft voorgenomen om vrouwtje zich lam te laten schrikken. In dat geval moet ik haar toch beschermen? daarom moet er onder dat kleedje zeer goed worden geïnspecteerd.
Vrouwtje gaat na mijn inspectie (en na mij opzij te hebben gezet, tsssss) op dat matje liggen, benen opgetrokken, op haar rug. Aangezien ze nu toch zo ligt kan ik net zo goed haar gezicht gaan wassen en dan moet ik haar hals natuurlijk niet vergeten. Helaas stelt ze dat niet zo op prijs dus ik sta binnen no time op de gang. Maar dat pik ik natuurlijk niet. Is ze nou helemaal? Mij even buiten sluiten. Na een flinke duw tegen de deur sta ik weer binnen. Ze ligt nog steeds op haar rug maar duwt zich steeds omhoog. Leuk bruggetje, kan ik vast wel onderdoor lopen, heen en weer. Weer niet goed! Vind t nou juist zo grappig om met mijn staart haar blote rug te strelen. Zij is minder amused. En deze keer sta ik echt op de gang. Dat accepteer ik dus niet. Helaas heeft heel hard brullen geen zin dus ik druip maar af. Als ze maar niet denkt dat haar dadelijk ook maar 1 blik waardig gun. Hoewel......als ze van die lekkere snoepjes heeft.....

Ik doe zelf ook wel rek en strek-oefeningen hoor. Maar die hebben nut want ik moet natuurlijk op jacht. Hoeft zij toch niet? Dus waarom mag ik op dat moment dan niet gezellig zijn? Ik wil haar alleen maar laten zien dat ik heel veel van haar houd.