zondag 25 januari 2015

vanwaar de naam van deze pagina?

Nu Facebook heeft besloten om hun leden te trakteren op een stortvloed aan reclame, komt voor mij het moment dichterbij om te kiezen dan wel uit te wijken naar andere pagina's. Ik wil absoluut niet dat FB mijn foto's zonder mijn toestemming gaat gebruiken, laat staan dat mijn naam verbonden gaat worden aan reclames zonder mijn expliciete toestemming. Voorlopig zijn Google plus en blogger een mogelijkheid om aan die geldwolven te ontsnappen, voor zolang als dat duurt.

Maar vanwaar de naam 'Sjors, le chat qui rit' ?

Wel, dat zit zo: in de goede oude tijd hadden we nog Hyves. Mijn kater had daar een eigen pagina met volledig persoonlijke kenmerken: een eigen achtergrondfoto, eigen lettertypes waarmee kon worden geschreven, een persoonlijke indeling, en zelf gekozen kleuren voor de letters, kopjes, en achtergrond. Door dit alles werd Sjors een persoonlijkheidje. Een kater die zijn eigen karakter en eigen streken op een charmante wijze aan lezers liet zien en hen liet lachen. Sjors is een ondeugd en wil altijd anderen tevreden stellen. Na ruim 7 jaar is hij nog steeds een lieve maar o zo grappige doerak. Hij haalt van alles uit. Als je dan naar de onschuldige kop kijkt, is het net alsof hij lacht: snor naar voren en mondhoeken bijkans in zijn oren. Omdat hij deze kop echt lijkt te trekken, heb ik zijn pagina zo genoemd: Sjors de kater die lacht, of te wel, de lachende kater.

Hyves bestaat niet meer. Sjors heeft nog wel een pagina op Facebook maar de vraag is, hoelang nog. Fb wil geen dierenaccounts hebben en ik wil het karakter van Sjors niet teniet doen door het kinderachtige gedrag van FB die alleen maar uit is op kapitaalvermeerdering en nooit de strot vol lijkt te hebben.

Misschien wordt het inderdaad tijd om over te stappen en FB achter me te laten. Ik zal wel veel ' vrienden'  kwijtraken. Aan de andere kant zullen mijn echte vrienden mij ook wel kunnen vinden op google plus of op blogger.