hobby's van vrouwtje

17 augustus 2014

Twee van de 101 dingen ben ik al aan het doen: leren breien en de smees afborduren. Keep you posted. Zal hier t.z.t. wat foto's neerzetten. Dan weet je in elk geval feitelijk waar ik mee bezig ben en hoever ik ben. Stel je van dat breien nog maar even helemaal niks voor. Het is letterlijk frommelen en freubelen. 't Wordt in elk geval geen trui dit ik buitenshuis ga dragen.8 augustus 2014

we hebben samen in overleg besloten dat vrouwtje hier haar hobby's mag beschrijven. Vrouwtje mag namelijk best een eigen plekje hebben op mijn Blog. Ik ben zelf reuze benieuwd wat hier allemaal komt te staan. Ik raad u aan om nergens meer verbaasd over te zijn. Vrouwtje doet van alles, variërend van brood en cake bakken tot borduren en pogingen tot kleding maken. U kunt hier dus de meest uiteenlopende dingen verwachten.
16-07-2014

Eigenlijk is het veel te warm, nu al, om iets te poten. Het schijnt morgen nog warmer te worden. Als klapstuk wordt het overmorgen 30 graden of warmer. Als je dus iets voor mekaar wilt hebben, moet je dit in de morgen doen. Overdag gaat niet lukken; dan is het siësta tussen 13:00u - 16:00u.

Ik zou me niet druk maken over siësta als ik vrouwtje was. Ik houd elke dag op geregelde en ongeregelde momenten mijn slaaptijd in de gaten. Maar ik hoor vrouwtje nu al steunen en kreunen. Ze wil zo af en toe wat in huis schoonhouden en schoonmaken en dat wil ze liever niet in de warmte doen. Sja, ik zou zeggen: 's morgens vroeg opstaan en dan 's middags even lekker pitten. Lost zoveel van het probleem op. En anders: schoonmaken wanneer het haar uitkomt. Ik bedoel: ik kom toch met vuile poten binnen als ik in de tuin mijn drolletjes heb begraven. Ik probeer ze wel te vegen maar ja, ik krijg mijn nagels echt niet schoon met een mat.

Over nageltjes gesproken: vrouwtje wil ze weer knippen. Ik krijg haar maar niet aan haar verstand gepeuterd dat dit niet hoeft. Schei eens uit zeg: ik bijt ze wel! en dat kan ik heel goed. Vrouwtje gelooft me op dat punt wel - ze zal wel moeten want ze vindt de hoesjes van de nagels overal - maar ze zegt dat die 10 puntjes aan mijn poten net messen zijn. Klopt! en daar ben ik nog trots op ook. Hoe anders moet ik muizen en vogeltjes genadig aan hun eindje helpen? Botten nagels zijn net botte messen: veel en veel gevaarlijker en je kunt er net niks mee.

Maar goed, siësta...... vrouwtje heeft tegenwoordig een kou-blazend ding op haar kamer staan. Eerst wou ik er niet bij zitten want die kast maakt best herrie. Maar ondanks dat geluid zit er ook een voordeel aan: hij blaast kou en geloof me: als ik het zo heet in mijn vacht heb, is die koelte in die kamer best lekker. Ik stop mijn oren wel dicht en kruip lekker in mijn klimkasteel in mijn mandje. Zoooo heerlijk om in koelte te liggen als het buiten te warm is.

Ik ga er maar weer eens vandoor. Zal ik nu binnen of buiten blijven? eerst maar even checken. Als het te warm is, kan ik altijd nog binnen zitten.